Gündem

Ünlü oyuncu, Mardinli genci kafayı taktı

Şehmus EDİS / MARDİN (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın icraat ve hizmetlerini yok sayarak tiye aldığı için Şahan Gökbakar’ı sosyal medya hesapları üzerinden eleştiren Mardinli Onur Yumuşak’ı Gökbakar’ı önce sosyal medya hesapları üzerinden engelledi daha sonra ise mahkemeye başvurarak şikâyetçi oldu.
Beyoğlu Cumhuriyet savcılığı Yumuşak tarafından yapılan paylaşımın suç unsuru taşımadığı gerekçesi ile Gökbakar’ın şikâyetini red etti. Mahkemenin red kararından sonra Gökbakar, avukatları aracılığı ile aynı paylaşım için başka bir mahkemeye başvurarak bir kez daha Yumuşak hakkında şikâyetçi oldu.

OYUNCULAR ELEŞTİRİYE AÇIK OLMALI
Yapılan şikâyetler sonrasında sosyal medya hesabında bir açıklama yapan siyasetçi ve iş insanı Onur Yumuşak, Şahan Gökbakar’ı eleştiri ile hakareti birbirinden ayırt etmeyecek biri olarak lanse etti.
Gökbakar’ın seçim öncesinde Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine yönelik yaptığı hakaretleri hatırlatan Yumuşak, kendisinin de bu hakaretler karşısında Gökbakar’ı eleştirdiğini dikkat çekti.

ETKİLEŞİM GÜÇLERİ VAR OLAN KİŞİLER KİMSEYİ NEFRET VE KİN POLİTİKASINA SÜRÜKLEYEMEZLER
Gökbakar’ın sözde sanat dünyasında tanınmış bir kişi olması nedeniyle eleştiriye açık olması gerektiğini ancak yaptığı bir iki eleştiri paylaşımından sonra engellendiğine de işaret eden Yumuşak, “14 Mayıs 2023 yapılan seçimler öncesi film artisti Şahan Gökbakar hükümet ve AK Parti’ye karşı sert eleştiriler içeriyordu ve bazı kesimlerde halkı ayrıştırma potansiyeli taşıyordu. Tabi ki bu ülkede yaşayan her birey gibi ben de demokratik hakkımı kullanarak yalan, yanlış ve iftira dolu tivitlerine karşılık onunla aynı üslupla cevap hakkımı kullandım. Bu film artist beyefendi o gün de doğruları söylememizden ve aynı üslup ile cevap almasından rahatsız olmuştu. Hukuki sürece başvurdu kendileri. Tabi ki başvurabilir. Beyoğlu Cumhuriyet savcılığı şikâyeti bir suç unsuru teşkil etmediği için red etti, ama bu artist beyefendi avukatları aracılığıyla tekrardan itiraz etmiş. Tabi ki etsin; hukuk çerçevesinde ne yapmak istiyorsa tüm haklarını kullanabilir. Ama kendi ve kendi gibi düşünen, yaptıkları iş ve tanınırlıkları sayesinde sosyal mecralarda yüksek takipçi ve etkileşim güçleri var olan kişiler kimseyi nefret ve kin politikasına sürükleyemezler!” dedi.
Paylaşımında eleştiri yapmanın herkesin hakkı olduğunu ancak kimsenin kimseye hakaret etmemesi gerektiğine vurgu yapan yumuşak, “Eleştirebilirsiniz, oy vermek ya da destelemeye bilirsiniz, ancak sizinle aynı fikri savunmuyorlar diye kimseye hakaret edemez, küçük göremez, alay edemezsiniz. Hele ki sen Şahan Bey Efendi. Elinden ne geliyorsa fazlasıyla yap. Yapmazsan.. Dün söylediğim gibi bugün de söylüyorum. Şahanist düşüncelere dikkat edelim.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu